концепт

ВИДЕО: Концептен пикап Dongfeng – Само за „најекстравагантните“

ВИДЕО: Концептен пикап Dongfeng – Само за „најекстравагантните“

Овој пикап „Донгфенг“ се „роди“ во салонот во Пекинг претставувајќи се како концепт, но се уште не е познато кога ќе пристигне серискиот модел. Така, Tesla Cybertruck треба да добие конкурент од Кина. https://www.youtube.com/watch?v=Uc-g-YX0Uf0 Се вели дека возилото е базирано на платформата Dongfeng Skateboard EV, за која се тврди дека нуди 1305 КС. Ова го прави возилото помоќно од верзијата Cyberbeast на Cybertruck на Tesla.Во секој случај, очигледно дизајнерите на Донгфенг биле инспирирани од Cybertruck. Меѓу другото, Dongfeng Concept Pickup Truck доби волан во форма на квадрат, задна врата, странични скали што се повлекуваат, аеродинамични капаци на тркалата... https://www.youtube.com/watch?v=K11GhfA8qyw
Read More
Интригантни 5 концепт автомобили ќе се претстават од FIAT наредната година

Интригантни 5 концепт автомобили ќе се претстават од FIAT наредната година

Базирани на иста глобална платформа, интригантни 5 концепт автомобили ќе се претстават од страна на FIAT наредната година. Оливие Франсоа, како што е познато е првиот човеч на познатата марка. Франсоа неодамна ја претстави моделската нова стратегија на FIAT. Ќе бидат создадени пет нови модели, засновани на идната Panda. Ова ќе биде благодарение на модуларноста на конструкцијата. Моделите ќе бидат апсолутно забавни за возење, модерни, а во технолошка смисла, ќе бидат напредни, но во суштина различни. За време на прославата на 125 годишнината на марката што ќе се одржи летово, се очекува да се појави Првиот, наследникот на легендарната Panda.…
Read More