Соборен рекордот за електрични возила од Aspark SP600

Соборен рекордот за електрични возила од Aspark SP600

Беше само прашање на време кога некој електричен хиперавтомобил ќе го предизвика Rimac Nevera - објави Motor1. На 8 јуни, јапонскиот Aspark со новиот SP600 достигна 438,7 km/h со вградениот Racelogic V-Box (26,7 km/h подобар од Nevera). Тоа значи дека помалку познатиот бренд, го симна од пиедестало...

Деловен свет и финансии

88 отсто од компаниите преживуваат – Зошто е тоа така и како до успешен бизнис? – Совети на Дејвид Финкел, успешен претприемач и автор

88 отсто од компаниите преживуваат – Зошто е тоа така и како до успешен бизнис? – Совети на Дејвид Финкел, успешен претприемач и автор

Дејвид Финкел е име кое звучи навистина моќно и импозантно кога ќе го слушнат на Wall Street. Тој е еден до најуспешните претприемачи, а истовремено е и најпродаван автор на Wall Street Journal. Во неговата книга именувана како „Формула за слобода“,...

ОСИГУРУВАЊЕ

„Богатите не работат за пари. Парите работат за нив.“ – Роберт Киосаки: Финансиски совети и стратегии

„Богатите не работат за пари. Парите работат за нив.“ – Роберт Киосаки: Финансиски совети и стратегии

Водич кон сигурна иднина: Управување со Ризици и планови

Водич кон сигурна иднина: Управување со Ризици и планови

Инвестиција, ризик, одговорност! – Во што треба да се вложи?

Инвестиција, ризик, одговорност! – Во што треба да се вложи?

Финансиската писменост e клучна за донесување здрави финансиски одлуки – Интервју со Александра Танатарец, Раководител во сектор за наплата во СН Осигурителен Брокер

Финансиската писменост e клучна за донесување здрави финансиски одлуки – Интервју со Александра Танатарец, Раководител во сектор за наплата во СН Осигурителен Брокер

„ОТВОРЕН ДЕН НА УКЛО“ – Студентите заинтересирани за дејноста осигурување

„ОТВОРЕН ДЕН НА УКЛО“ – Студентите заинтересирани за дејноста осигурување

Велигденска акција за патничко осигурување

Велигденска акција за патничко осигурување

Искршени ветробрански стакла, вдлабнати хауби… – Каде во овој случај?

Искршени ветробрански стакла, вдлабнати хауби… – Каде во овој случај?

Стратегии, долгорочни планови – Како до правилни инвестиции?

Стратегии, долгорочни планови – Како до правилни инвестиции?

Ниската економска моќ на населението директно влијаат кон перцепцијата дека осигурувањето е трошок, а не инвестиција! – Што е осигурувањето?

Ниската економска моќ на населението директно влијаат кон перцепцијата дека осигурувањето е трошок, а не инвестиција! – Што е осигурувањето?

Историскиот пат на Лојд: Од трговијата на робови до најголемиот светски пазар за осигурување

Историскиот пат на Лојд: Од трговијата на робови до најголемиот светски пазар за осигурување