Бавно или брзо? За секого по нешто – Ова се 10-те најспори автомобили

Луѓето имаат различни побарувачки кога купуваат автомобил. Приказната започнува многу време пред да се избере вистинскиот автомоби и да се посети продажниот салон. Се разгледуваат безброј категории и цени. Се проучуваат преформанси, рангови помеѓу различните типови автомобили… Пронаоѓањето на идеалниот абвтомобил, изгледа дека може да биде вистински предизвик.

Со оглед на несомнено големиот напредок во технологијата, брзите автомобили се број еден побарувачка, но има и такви шофери кои не преферираат некој особено голем адренаин. Затоа, со цел да се задоволат сите вкусови, сеуште се произведуваат автомобили кои се забележително бавни во својата перформанси.

Сепак, технологијата и иновациите во автомобилската индустрија стануваат сè поголем фокус, со многу производители кои се фокусираат на развојот на брзи и ефикасни возила. Времето исто така е сочувано за производителите да ги развиваат автомобилите, давајќи им на корисниците искуство на возење што е истовремено забавно и безбедно.

Но, доколку преферирате бавни автомобили, прочитајте подолу во текстот кои се 10-те најспори автомобили што може да ги најдете нови на пазарот:

2021 Subaru Crosstrek – 0-95км/ч за 9.2 секунди

2020 Toyota Yaris – 0-95км/ч за 9.6 секунди

2020 Toyota Prius – 0-95км/ч за 9.7 секунди

2020 Nissan Kicks – 0-95км/ч за 9.7 секунди

Во продолжение прочитајте ја комплетната листа:

2020 Toyota Corolla Hybrid – 0-95км/ч за 10.3 секунди

2020 Toyota CH-R – 0-95км/ч за 11 секунди

2020 Ford EcoSport – 0-95км/ч за 11.2 секунди

2020 Nissan Versa – 0-95км/ч за 11.3 секунди

2021 Kia Seltos 1.5 – 0-95км/ч за 11.7 секунди

2020 Mitsubishi Mirage – 0-95км/ч за 12 секунди

Би заклучиле дека во светот на автомобилите, брзината и перформансите сепак продолжуваат да бидат критични фактори за многу корисници.  Со континуираните иновации во индустријата, можеме да очекуваме дека во иднина ќе видиме уште побрзи и поефикасни возила кои ќе задоволат потребите на секој возач.