Dongfeng

ВИДЕО: Концептен пикап Dongfeng – Само за „најекстравагантните“

ВИДЕО: Концептен пикап Dongfeng – Само за „најекстравагантните“

Овој пикап „Донгфенг“ се „роди“ во салонот во Пекинг претставувајќи се како концепт, но се уште не е познато кога ќе пристигне серискиот модел. Така, Tesla Cybertruck треба да добие конкурент од Кина. https://www.youtube.com/watch?v=Uc-g-YX0Uf0 Се вели дека возилото е базирано на платформата Dongfeng Skateboard EV, за која се тврди дека нуди 1305 КС. Ова го прави возилото помоќно од верзијата Cyberbeast на Cybertruck на Tesla.Во секој случај, очигледно дизајнерите на Донгфенг биле инспирирани од Cybertruck. Меѓу другото, Dongfeng Concept Pickup Truck доби волан во форма на квадрат, задна врата, странични скали што се повлекуваат, аеродинамични капаци на тркалата... https://www.youtube.com/watch?v=K11GhfA8qyw
Read More