Интригантни 5 концепт автомобили ќе се претстават од FIAT наредната година

Базирани на иста глобална платформа, интригантни 5 концепт автомобили ќе се претстават од страна на FIAT наредната година.

Оливие Франсоа, како што е познато е првиот човеч на познатата марка. Франсоа неодамна ја претстави моделската нова стратегија на FIAT. Ќе бидат создадени пет нови модели, засновани на идната Panda. Ова ќе биде благодарение на модуларноста на конструкцијата. Моделите ќе бидат апсолутно забавни за возење, модерни, а во технолошка смисла, ќе бидат напредни, но во суштина различни.

За време на прославата на 125 годишнината на марката што ќе се одржи летово, се очекува да се појави Првиот, наследникот на легендарната Panda. Но, истиот ќе има сосема понаков дизајн и димензии. Имено, инспирацијата доаѓа од зградата Lingotto на Fiat во Торино која има овална тест патека на покривот. Во PANDA, се најавува дека ќе има многу овални форми, со адекватни потпирачи за главата и дисплеи особено во кабината.

Новата Panda користи платформата на Stellantis за мотори со внатрешно согорување, хибриден или електричен погон. Секоја година, FIAT претставува нов модел за освежување на својата гама. Пикапот нуди практичност, удобност и компактност за градски услови, привлекувајќи купувачи со динамичен животен стил. Fastback моделот се истакнува со својата спортска аеродинамика. Се подготвува и кросовер за модерни семејства, нудејќи сестраност, пространост и робусност. Најпровокативниот е камперот, комбинирајќи ги функциите на повеќе возила. Со стилски елементи во Dolce Vita стилот, голем клиренс и теренски пневматици, автомобилот сигурно ќе биде број еден избор на пазарот и ќе создаде поинаква иновативна приказна во автомобилскиот свет.