мотор

Lamborghini лансира грамофони со звук на V12 мотор

Lamborghini лансира грамофони со звук на V12 мотор

Плочите станаа симбол на музичката култура, особено во рок, џез и класичната музика. Многу љубители на музика и денес ги ценат винилните плочи поради нивниот уникатен звук и тактилниот аспект на користење. Имено, винилните плочи се аналогни медиуми за репродукција на музика кои станаа популарни во средината на 20-тиот век. Истите, се изработени од поливинил хлорид (PVC) и се користат за снимање и репродукција на аудио записи. Она што денес е ново, е дека Lamborghini продава грамофони со звук на V12 мотор! Винилните плочи направија големо враќање на сцената. Некои луѓе уверуваат дека топлите, аналогни звуци на плочата се подобри…
Read More
Еколошка револуција: Ferrari го воведува моторот со согорување на водород наместо јаглерод диоксид

Еколошка револуција: Ferrari го воведува моторот со согорување на водород наместо јаглерод диоксид

Мотор со внатрешно согурување е имплементирано од Ferrari. Очигледна е амбициозната намера на Ferrari да стане единствен и уникатен бренд – пример за тоа како се станува лидер во еколошките стандарди. Имено, што се однесува до моторите со согорување на водород, тие едноставно согоруваат водород наместо бензин во процес кој не испушта јаглерод диоксид. Токму тука е предноста за постигнување на пиедесталната позиција кога е во прашање еколошката свест. Имено и BMW ја имаше претставено серијата 7 на водород, така да и ова не е некое светско или непознато чудо. Но, ова е прв пат, брендот да изрази желба за…
Read More