ferrari

Енцо Ферари, таткото на најпознатиот тркачки автомобил Ferrari, возел MINI – Занимливи историски податоци

Енцо Ферари, таткото на најпознатиот тркачки автомобил Ferrari, возел MINI – Занимливи историски податоци

Енцо Ферари - Познато историско име и таткото на светски популарната марка, автомобил Ферари. Неговиот амбициозен пристап кон стекнување на огромно богатство на кое му завидувале многумина, го направил овој човек еден од најистакнатите имиња од, би рекле, автомобилската елита. Имено овој амбициозен милионер имал буквално се што ќе посака, а најдоброто е тоа што го имал сето тоа работејќи го она што го сака. Се вљубил во тркачки автомобили уште на својата прва автомобилска трка и убедливо ова добро познато историско име во автомобилскиот свет, знаел што сака. Што се однесува до неговиот приватен живот, Енцо Анселмо Ферари имал…
Read More
Еколошка револуција: Ferrari го воведува моторот со согорување на водород наместо јаглерод диоксид

Еколошка револуција: Ferrari го воведува моторот со согорување на водород наместо јаглерод диоксид

Мотор со внатрешно согурување е имплементирано од Ferrari. Очигледна е амбициозната намера на Ferrari да стане единствен и уникатен бренд – пример за тоа како се станува лидер во еколошките стандарди. Имено, што се однесува до моторите со согорување на водород, тие едноставно согоруваат водород наместо бензин во процес кој не испушта јаглерод диоксид. Токму тука е предноста за постигнување на пиедесталната позиција кога е во прашање еколошката свест. Имено и BMW ја имаше претставено серијата 7 на водород, така да и ова не е некое светско или непознато чудо. Но, ова е прв пат, брендот да изрази желба за…
Read More