Lamborghini лансира грамофони со звук на V12 мотор

Lamborghini

Плочите станаа симбол на музичката култура, особено во рок, џез и класичната музика. Многу љубители на музика и денес ги ценат винилните плочи поради нивниот уникатен звук и тактилниот аспект на користење. Имено, винилните плочи се аналогни медиуми за репродукција на музика кои станаа популарни во средината на 20-тиот век. Истите, се изработени од поливинил хлорид (PVC) и се користат за снимање и репродукција на аудио записи.

Она што денес е ново, е дека Lamborghini продава грамофони со звук на V12 мотор!

Винилните плочи направија големо враќање на сцената. Некои луѓе уверуваат дека топлите, аналогни звуци на плочата се подобри од совршеното дигитално снимање. Без разлика дали мислите така или сте поддржувач на поедноставна и поприфатлива дигитална музика, мора да признаете дека винилот со саундтракот V12 мотор од Revuelt звучи како прилично „кул“ идеја.

Благодарение на соработката помеѓу Lamborghini и Technics беше објавена плоча, но беше направен и специјален грамофон Technics SL-1200M7B украсен во стилот на Lamborghini. На грамофонот има графика која се состои од обликот на буквата Y, а така изгледаат ин светлосните потписи на новите модели на Lamborghini, а има и големо лого на Lamborghini. Грамофонот се нуди во црвена, жолта и зелена боја, пишува Jutarnji.hr.

Но, уште поинтересна од самиот грамофон е специјалната табла што доаѓа со секој SL-1200M7B. Звуците на v12 моторите од шест Lamborghini од историјата на компанијата се снимени на винил. Првиот влез е оној на моделот 400GT, а тука се и V12 на Miura, 5,2-литарскиот V12 од Countach, 6,0-литарскиот мотор на Diablo и моторите Murcielago и Revuelto. Плочата се одликува со стилизирана верзија на тркалото на моделот Revuelto и доаѓа во специјална обвивка со повеќе значки Technics и Lamborghini.

Нема информации колку ќе чини овој грамофон. Самиот модел е базиран на моделот Technics SL-1200MK7, кој чини околу 1100 евра. Но, не се сомневаме дека верзијата на Lamborghini ќе биде значително поскапа бидејќи ќе биде модел со ограничена едиција. Според најавата на Lamborghini, нарачките се веќе отворени, а рекордерот ќе биде достапен само до крајот на јуни.