Mastercard

Mastercard со нови измени

Mastercard со нови измени

„Од Mastercard најавуваат дека од 2030 година треба да воведат големи новини за корисниците. Од европските корисници повеќе нема да се бара рачно да ги внесуваат броевите на нивните картички кога вршат онлајн трансакции.“ вели posolovni.hr, пренесува faktor.mk Имено информациите што се пренесуваат од CNBC, велат дека Mastercard исто така најавува дека сите картички што ги издава на својата мрежа во Европа ќе бидат „токенизирани“ 16-цифрениот број на картичката што се користи за трансакции, ќе биде заменет со случајно генериран токен. Постепено ќе се укине рачниот внес на картички за е-трговија до 2030 година во Европа. За да се заштитат…
Read More