Џорџ Лукас

Ова е најбогатата славна личност во светот според Форбс

Ова е најбогатата славна личност во светот според Форбс

Џорџ Лукас е името кое се најде на врвот на топ листата на најбогатите славни личности во светот. Имено Џорџ Лукас е познато име во филмската индустрија. Тој е американски сценарист, режисер и продуцент, а она по кое е најповеќе познат е тоа што токму Лукас е креаторот на „Војна на ѕвездите“. Имено во текстов акцентот го ставаме на најбогатите познати личности во светот според Форбс. На листата од 15 – те најбогати познати личности повторно се најде Џорџ Лукас и режисерот ја врати својата репутација со неверојатна заработка од 5,5 милијарди долари оваа година. Меѓу другото, познатото звучно холивудско…
Read More