ризик

Инвестиција, ризик, одговорност! – Во што треба да се вложи?

Инвестиција, ризик, одговорност! – Во што треба да се вложи?

Ризикот постои, но во што треба да се инвестира? Во фактот што има ризик. Вистина е дека сите ризикуваме, од кога доаѓаме на светот. Ризик е самата идеја на создавање на нешто. Ризик е да започнете нова врска, да родите деца, да станете предприемач. Сè што правиме е ризик. Свесноста за овој ризик ни помага да имаме правилна фокусираност. За да ја промениме нашата фокусираност од креирање на животен стил полн со страв, треба да разгледаме концептот на заштита. Само тогаш нема да бидеме толку опседнати со стравот. Кога го земаме осигурувањето како инвестиција, ние го избегнуваме стравот да има…
Read More
Искршени ветробрански стакла, вдлабнати хауби… – Каде во овој случај?

Искршени ветробрански стакла, вдлабнати хауби… – Каде во овој случај?

Социјалните и економските промени влијаат на различни аспекти од нашето општество, вклучувајќи ги и деструктивните постапки кои понекогаш се случуваат. Важно е да бидеме свесни дека непредвидливоста е дел од животот, и дека сè може да се случи во било кој момент. Во тесктот подолу го разгледуваме ризикот и непредвидливата непогода што може да му нашетети на возилото. Своевремено штетата се случува и од временските неприлики, па во контекст на тоа, АИФ  разговараше со неколку опсигурителни агенти кои ни објаснија повеќе околу каско осигурувањето. -Во денешното време, возилото не е само средство за превоз, туку и значаен дел од секојдневието.…
Read More