продажба

Callum Skye на продажба: „Машина која може да ве однесе секаде без да испушта штетни гасови!“

Callum Skye на продажба: „Машина која може да ве однесе секаде без да испушта штетни гасови!“

Иан Калум ja основа Калум (Callum)- независна агенција за дизајн на автомобили и производи. Потегот на Калум беше веднаш после напуштањето на Јагуар. Компанијата со седиште во Обединетото Кралство сега го проширува својот бизнис. Неодмна го промовира својот прв производ што е целосно дизајниран и конципиран. Имено, Skye е електрично возило кое оваа гигантска компанија - Callum, го опишува како машина. Машина што може да ве однесе насекаде без да испушта штетни гасови. Од компанијата објавија дека возилото ќе биде достапно во две форми. Едната од нив ќе биде повеќе со теренски способности, а додека пак другата ќе биде наменета…
Read More
Mazda со енормно зголемена продажба

Mazda со енормно зголемена продажба

Mazda Motor Corporation ја зголемува продажбата од 12% од година во година. Имено брендот ги објави своите финансиски и продажни резултати за целата година. Извести за глобална продажба од 1.241.000 возила за дванаесетте месеци заклучно со 31 март 2024 година. Продажните резултати на Mazda испорачаа нето-продажби од 4.827,7 милијарди ¥ (30,7 милијарди евра). Тоа зборува за зголемувањето од 26% на годишно ниво, што резултира со позитивни операции во текот на годината и профит од 250,5 милијарди ¥ (1,59 милијарди евра) и нето приход од 207,7 милијарди ¥ (1,3 милијарди евра), што е зголемување од 76% и 45%, соодветно. 514.000 единици…
Read More