потпирачи

Тајната функција на потпирачите за глава во автомобилот

Тајната функција на потпирачите за глава во автомобилот

Често се мисли дека потпирачите за глава на возачкото седиште се всушност додаток кој ќе го направи возењето поудобно. Но, нивната улога е сосема друга. Потпирачите за глава во автомобилите имаат безбедносна цел, функција со што помагаат да во потпора при случај на судар. Ова може да ги ублажи несаканите ефекти како последица од немилиот настан... Може да спречи повреда на основата на вратот. Но, освен оваа примарна цел, постои и нешто друго. Латентната улога на потпирачите за глава, според експертите на Swansway Motor Group е истите да се користат како уред за бегство во итен случај. Доколку се случи…
Read More