мотори

БАВАРСКИОТ ПРЕМИЕР за отповикување на забраната за мотори со внатрешно согорување

БАВАРСКИОТ ПРЕМИЕР за отповикување на забраната за мотори со внатрешно согорување

Баварскиот премиер и порача на ЕY да се повлечи забраната за мотори со внатрешно согорување.Маркус Седер, баварскиот премиер повторно со повик кон забраната за емисија на CO2 од автомобилите во цела ЕУ од 2035 година. Тој побара отповикување на забраната за мотори со внатрешно согорување за 2035 година, затоа што според него тоа било сосема погрешно. Седет исто така забележа: „Нашите производители на возила се глобални лидери во производството на мотори со согорување. Од таа причина е апсурдно да се исклучи технологијата што работи и да се остави на други земји во иднина. Наместо да забрануваме и да ги намалуваме…
Read More
Битола официјално ја отвори Мото сезона за 2024 година

Битола официјално ја отвори Мото сезона за 2024 година

Битола официјално ја отвори Мото сезона за 2024 година со впечатлива изложба на повеќе од 500 мотоцикли. Настанот ги здружи околу 500 моторџии од 11 различни клубови. Претседателот на Мото асоцијацијата на Македонија, Борче Серафимовски, изјави задоволство од успешниот старт на сезоната и посочи дека Битола е центарот на мото културата во земјата. Присутните беа поттикнати да возат безбедно и да уживаат во мотоциклизмот, придржувајќи се до сообраќајните правила. Овој настан успешно ги обедини учесниците од сите возрасти, вклучувајќи ги и најмладите и најстарите ентузијасти. Претседателот на мото клубот „Конзули“ од Битола, Ромео Јовановски, го оцени настанот како успешна годишна…
Read More