2024

Kia Carnival 2024 – Синтеза на иновација, стил и перформанси Carnival MPV 2024!

Kia Carnival 2024 – Синтеза на иновација, стил и перформанси Carnival MPV 2024!

Запознајте го новото ниво на возење со Carnival MPV 2024. Се претставува како синтеза на иновација, стил и перформанси. Од брзите градски улици до долги патни авантури! Овие возила се дизајнирани за оние кои бараат нешто повеќе од самото превозно средство. Создадени се за вистински авантуристи и љубители на технологијата. Динамичниот дизајн акцентира модерни линии и аеродинамична форма. И опремата за безбедност и забава ги следи трендовите и стандардите, со што производителите тврдат дека тоа е дел од приказната за возилото кое го прави секое патување задоволство. Напредна технологија, автономна возна технологија, интуитивни дисплеи и конективност, се оценките за автомобилот,а…
Read More
Битола официјално ја отвори Мото сезона за 2024 година

Битола официјално ја отвори Мото сезона за 2024 година

Битола официјално ја отвори Мото сезона за 2024 година со впечатлива изложба на повеќе од 500 мотоцикли. Настанот ги здружи околу 500 моторџии од 11 различни клубови. Претседателот на Мото асоцијацијата на Македонија, Борче Серафимовски, изјави задоволство од успешниот старт на сезоната и посочи дека Битола е центарот на мото културата во земјата. Присутните беа поттикнати да возат безбедно и да уживаат во мотоциклизмот, придржувајќи се до сообраќајните правила. Овој настан успешно ги обедини учесниците од сите возрасти, вклучувајќи ги и најмладите и најстарите ентузијасти. Претседателот на мото клубот „Конзули“ од Битола, Ромео Јовановски, го оцени настанот како успешна годишна…
Read More