места

Форд укинува уште 1.600 работни места

Форд укинува уште 1.600 работни места

„Американскиот производител на автомобили Форд планира да укине до 1.600 дополнителни работни места во својата фабрика во Валенсија во Шпанија, како дел од прилагодувањата на капацитетот до почетокот на производството на нов хибриден SUV модел во 2027 година.“ - пренесува autoblog.rs Поради „ревидираните прогнози за Европа“, светски познатата компанија ги одложи производствените инвестиции во Шпанија во 2022 година. Тогаш потврдија дека до крајот на деценијата шпанската фабрика треба да почне со производство на електрични возила. Истовремено предупредија дека ова нивно производство значи намалување на бројот на работни места. Имено,поради прекинот на производството на миниван Галакси и С-Макс, во месец март…
Read More