Кружен тек

Кружен тек – Сојузник или непријате? Правила за возење

Кружен тек – Сојузник или непријате? Правила за возење

Најдобро решение за регулирање на сообраќајот, според статистиката се вели дека е кружниот тек. Но, многу од возачите сметаат дека тој им е најголемиот непријател. Тие како да стравуваат дека засекогаш ќе останат внатре во т.н. маѓепсан круг, кој всушност и не е толку комплициран. Во продолжение наидовме на неколку совети, па доколку ги следите истите, гарантирано е дека нема да се загубите. На кружен тек, експертите тврдат дека нема сообраќајни незгоди, додека истите најчесто се случуваат на тие места каде има семафори. Како правилно да влезете и излезете од кружен тек? an aerial view of a highway intersection with…
Read More