Конзули

Битола официјално ја отвори Мото сезона за 2024 година

Битола официјално ја отвори Мото сезона за 2024 година

Битола официјално ја отвори Мото сезона за 2024 година со впечатлива изложба на повеќе од 500 мотоцикли. Настанот ги здружи околу 500 моторџии од 11 различни клубови. Претседателот на Мото асоцијацијата на Македонија, Борче Серафимовски, изјави задоволство од успешниот старт на сезоната и посочи дека Битола е центарот на мото културата во земјата. Присутните беа поттикнати да возат безбедно и да уживаат во мотоциклизмот, придржувајќи се до сообраќајните правила. Овој настан успешно ги обедини учесниците од сите возрасти, вклучувајќи ги и најмладите и најстарите ентузијасти. Претседателот на мото клубот „Конзули“ од Битола, Ромео Јовановски, го оцени настанот како успешна годишна…
Read More