Енцо Ферари

Енцо Ферари, таткото на најпознатиот тркачки автомобил Ferrari, возел MINI – Занимливи историски податоци

Енцо Ферари, таткото на најпознатиот тркачки автомобил Ferrari, возел MINI – Занимливи историски податоци

Енцо Ферари - Познато историско име и таткото на светски популарната марка, автомобил Ферари. Неговиот амбициозен пристап кон стекнување на огромно богатство на кое му завидувале многумина, го направил овој човек еден од најистакнатите имиња од, би рекле, автомобилската елита. Имено овој амбициозен милионер имал буквално се што ќе посака, а најдоброто е тоа што го имал сето тоа работејќи го она што го сака. Се вљубил во тркачки автомобили уште на својата прва автомобилска трка и убедливо ова добро познато историско име во автомобилскиот свет, знаел што сака. Што се однесува до неговиот приватен живот, Енцо Анселмо Ферари имал…
Read More