водород

Еколошка револуција: Ferrari го воведува моторот со согорување на водород наместо јаглерод диоксид

Еколошка револуција: Ferrari го воведува моторот со согорување на водород наместо јаглерод диоксид

Мотор со внатрешно согурување е имплементирано од Ferrari. Очигледна е амбициозната намера на Ferrari да стане единствен и уникатен бренд – пример за тоа како се станува лидер во еколошките стандарди. Имено, што се однесува до моторите со согорување на водород, тие едноставно согоруваат водород наместо бензин во процес кој не испушта јаглерод диоксид. Токму тука е предноста за постигнување на пиедесталната позиција кога е во прашање еколошката свест. Имено и BMW ја имаше претставено серијата 7 на водород, така да и ова не е некое светско или непознато чудо. Но, ова е прв пат, брендот да изрази желба за…
Read More