Xiaomi

Xiaomi со електрични автомобили – Гигантот  преплавен со нарачки

Xiaomi со електрични автомобили – Гигантот преплавен со нарачки

Xiaomi, кинескиот гигант во технологијата, се претстави со својот седан SU7, електрично возило во кое клиентите изгледа дека е вљубија на прв поглед. Настана проблем поради поголемиот интерес, па од компанијата предупредуваат дека потенцијалните купувачи можеби ќе треба да почекаат од четири до седум месеци пред да ги добијат своите автомобили. Светски познатиот производителот на паметни уреди и друга електроника, прими 88,898 порачки за својот нов електричен автомобил во првите 24 часа од објавата. Испораките за стандардниот модел SU7 на Xiaomi можат да траат помеѓу 18 и 21 недела, според статусот на апликацијата за нарачки. Имено цената на автомобилот е…
Read More