Porsche

Поради падот на побарувачката, Porsche го намалува производството на електричниот Taycan

Поради падот на побарувачката, Porsche го намалува производството на електричниот Taycan

Актуелен е општиот пад на побарувачката на електрични возила. Поради таа причина, според одредени медиуми во Германија Porsche го намалува производството на целосно електричниот Taycan. И заедно со многу други електрични возила, моментално опаѓа и побарувачката за Taycan. Предвидено било Taycan да продаде повеќе од 40.000 единици во 2023 година. Но, новите извештаи од Германија велат дека очекувањата не се исполнети. „Фабриката во Куфенхаузен, каде што се произведува Taycan, наскоро ќе се префрли на една смена како одговор на помалата побарувачка од очекуваното. Порше преговара со локалниот работнички совет, а промената не се очекува да резултира со губење на работни…
Read More