GoSun

Револуционерен соларен полнач за електрични возила

Револуционерен соларен полнач за електрични возила

Ефективното полнење на електрични автомобили со новиот соларен полнач е револуционерен производ и концепт, развиен од американската компанија GoSun Новиот соларен полнач се обидува на секој можен начин да го реши проблемот со полнењето на електричните автомобили. Истиот наликува на покривна кутија. Системот на соларни панели тежи 30 кг. Долг е 1,2 метри и широк 1,2 метри и е висок околу 10 см. Меѓу предностите, според Review HAK, се нагласува дека корисникот може да ја отвори кутијата и да ги расклопи соларните панели над автомобилот, кога истиот е запрен. Панелите можат да генерираат моќност од 1200 вати и тогаш кога…
Read More