Frontera

Opel Frontera: Од традиционален SUV до клучен играч во електричната иднина на брендот

Opel Frontera: Од традиционален SUV до клучен играч во електричната иднина на брендот

Опел ја обновува Фронтера како компактен SUV со опции за електричен и хибриден погон. Фронтера доаѓа како наследник на Кросленд во продуктната линија на Опел и ќе се позиционира под моделот Мока во клучниот сегмент на европскиот автомобилски пазар. Компактниот SUV модел Фронтера, кој го наследува Опел Кросленд, ќе биде понуден како целосно електрично возило и со 48-волтен благ хибриден погон. Германскиот бренд од групацијата Stellantis ги претстави првите фотографии од Фронтера, кој покажува повеќе „конзервативен“ или традиционален SUV дизајн во споредба со другиот модел на Опел во истиот сегмент, поелегантната и отмена Мока. Опел сè уште не сподели дополнителни…
Read More