штетни

Работи кои не смеете да ги оставите во автомобилот при екстремно високи температури

Работи кои не смеете да ги оставите во автомобилот при екстремно високи температури

Поради екстремно високите температури, експертите предупредуваат дека треба да се биде внимателен и кога станува збор за автомобилите и за предметите кои ги носите внатре. Некои можат да бидат опасни по здравје, а други можат да идат целосно уништени поради тие екстремно високи температури особено ако се изложени на сонце. Еве кои нешта треба да ги избегнувате. Шишиња со вода Особено е важно пластичните шишиња да се заменат со метални или стаклени. Затоа што изложеноста на сонце, би предизвикала ослободување на токсични хемикалии во пијалокот. Крем за сончање Поради жешкото време и високите температури, дури и кремот за сончање може…
Read More