цукерберг

Пад на акциите по најавата на Цукерберг дека ќе инвестира во вештачка интелигенција

Пад на акциите по најавата на Цукерберг дека ќе инвестира во вештачка интелигенција

Пред самото отворање на берзите на САД, акциите на технолошката корпорација МЕТА, паднаа за 15 отсто. Тоа се случи откако светски познатиот извршен директор  Марк Цукерберг објави за време на самиот повик за заработка дека инвестициите во (ВИ) вештачката интелигенција, носат профит меѓутоа само на долг период.  Ова е пресврт во одлуките на Цукерберг кој го заинтригира јавноста. Ројтерс пренесува дека Мета изгубила повеќе од 180 милијарди долари од пазарната вредност по падот на нејзините акции. И покрај се, Марк Цукерберг, најави големи инвестиции кои се поврзани со вештачката интелигенција. На конференција за инвеститори за првиот квартал, технолошкиот гигант, пријави…
Read More