хибрид

BYD најавува plug-in хибрид со цена конкурентна на бензински автомобили

BYD најавува plug-in хибрид со цена конкурентна на бензински автомобили

Генералниот директор на BYD изјави: „BYD планира да продава plug-in хибридни автомобили во Европа со цени кои ќе бидат на ниво на бензинските модели на конкурентите.“Ова значи дека BYD ќе понуди возило со напредна технологија и еколошки придобивки по цена слична на онаа на традиционалните бензински автомобили, што е значајна вест за автомобилскиот пазар. Фокусот на BYD досега беше концентриран на продажбата на електрични автомобили ширум Европа, но сега овој гигантски производител на автомобили е со намера да го лансира теренецот со средна големина Seal U DMi, кој доаѓа во plug-in хибридна конфигурација. Тој сектор силно расте во Европа, според…
Read More