Тесла

Акциите на Тесла се вивнаа

Акциите на Тесла се вивнаа

Акциите на Тесла се вивнаа откако ја надмина клучната пречка во Кина. - пренесува nezavisen.mk. и акцентира: „Акциите на Тесла силно пораснаа во понеделникот, со темпо за нивниот најдобар ден од март 2021 година, откако производителот на електрични автомобили помина голема пресвртница за воведувањето на својата напредна технологија за помош на возачот во Кина.“ Имено во Кина еектричните автомобили на Тесла се едни од најпопуларните возила. Тие наводно се забранети во некои владини објекти поради загриженост за безбедноста на податоците. Прочитајте повеќе тука.
Read More