температури

Работи кои не смеете да ги оставите во автомобилот при екстремно високи температури

Работи кои не смеете да ги оставите во автомобилот при екстремно високи температури

Поради екстремно високите температури, експертите предупредуваат дека треба да се биде внимателен и кога станува збор за автомобилите и за предметите кои ги носите внатре. Некои можат да бидат опасни по здравје, а други можат да идат целосно уништени поради тие екстремно високи температури особено ако се изложени на сонце. Еве кои нешта треба да ги избегнувате. Шишиња со вода Особено е важно пластичните шишиња да се заменат со метални или стаклени. Затоа што изложеноста на сонце, би предизвикала ослободување на токсични хемикалии во пијалокот. Крем за сончање Поради жешкото време и високите температури, дури и кремот за сончање може…
Read More
Високите температури опасни и за автомобилите: Пет грешки и совети

Високите температури опасни и за автомобилите: Пет грешки и совети

Гумите, моторот, сопирачките и каросеријата на автомобилот се особено ранливи за време на високите летни температури. Ризикот од штети значително се зголемува во текот на летото и тие екстремно високи температури. Затоа е потребно моторот да е целосно исправен. „Работен мотор го отвора термостатот и навремено го вклучува вентилаторот, додека чистиот мотор подобро испушта топлина во околината и подобро се лади“, пишува Autoportal.hr. Еве неколку совети за подобра заштита: Проверете ги течностите, но и батеријата Автомобилот треба да биде добро снабден со течности кои значат живот. Првенствено моторно масло и течност за ладење. Повеќе моторно масло лади подобро, па затоа…
Read More