студија

Студија: На кое место во автомобилот има најмногу бактерии?

Студија: На кое место во автомобилот има најмногу бактерии?

Често наоѓаме податоци, совети, известувања за тоа каде најповеќе се наоѓаат бактерии. И на оние перфекционистите ,добро име познато дека бактериите најповеќе ги има на тастатурите... На екраните, на паметните телефони… Но, што се случува со автомобилите? Каде има најповеќе бактерии во нив? Сигурно имате слушнато дека бактериите најповеќе владеат на воланот, но една студија го докажува сосем спротивното. Имено станува збор за студија Др. Џонатан Кокс од Универзитетот Астон, кој го измерил присуството на бактерии на неколку места во пет различни автомобили. Заклучокот и резултатите од ова истражување, тврди дека најповеќе бактерии се наоѓаат во багажникот. истите биле идентификувани…
Read More