СН Брокер

Инвестиција, ризик, одговорност! – Во што треба да се вложи?

Инвестиција, ризик, одговорност! – Во што треба да се вложи?

Ризикот постои, но во што треба да се инвестира? Во фактот што има ризик. Вистина е дека сите ризикуваме, од кога доаѓаме на светот. Ризик е самата идеја на создавање на нешто. Ризик е да започнете нова врска, да родите деца, да станете предприемач. Сè што правиме е ризик. Свесноста за овој ризик ни помага да имаме правилна фокусираност. За да ја промениме нашата фокусираност од креирање на животен стил полн со страв, треба да разгледаме концептот на заштита. Само тогаш нема да бидеме толку опседнати со стравот. Кога го земаме осигурувањето како инвестиција, ние го избегнуваме стравот да има…
Read More
„ОТВОРЕН ДЕН НА УКЛО“ – Студентите заинтересирани за дејноста осигурување

„ОТВОРЕН ДЕН НА УКЛО“ – Студентите заинтересирани за дејноста осигурување

ТРЕТИОТ ОТВОРЕН ДЕН НА УКЛО е настан кој се одржа во Охрид, а истиот од своја страна претставува успешен пример за партиципативен пристап и активно партнерство кое прогресира околина за младите и студентите да останат во регионот. Да ги стават на располагање своите вештини на локалната заедница. Инаку, Третиот отворен ден на УКЛО И ПРИЈАТЕЛИТЕ, се одржа под мотото ПОВЕЌЕ ОД ОБРАЗОВАНИЕ“. Официјалното отворање беше од страна на Ректорот на УКЛО, Проф. Д-р Игор Неделковски и Деканката на ФТУ Охрид, Проф. Д-р Снежана Дичевска. Компаниите и единиците на Универзитетот, после двете панел дискусии, можеа да ги презентираат можностите за кариерен…
Read More