произведуван

Голф ја изгуби титулата на најчесто произведуван автомобил во Германија

Голф ја изгуби титулата на најчесто произведуван автомобил во Германија

Низ историјата во автомобилската индустрија, Голф доста време се имаше задржано на позицијата за најпродаван автомобил во Германија. Титулата оди во други раце, а тоа се случи во педесет годишниот јубилеј на Голф. Сепак, на пиедесталното место сеуште останува модел кој е дел од ова семејство. Станува збор за Фолсфаген кој сеуште е престижен модел на автомобил и е најчесто произведуван, а секако и најбаран во Германија. Новиот лидер во производството е Тигуан, кој сега го носи титулата. СУВ моделот Тигуан, кој неодамна беше лансиран во својата најнова и последна генерација со мотори со внатрешно согорување, успеа да го надмине…
Read More