патиштата

Феноменот „хипноза на патиштата“ – Возење во транс и спиење со отворени очи!

Феноменот „хипноза на патиштата“ – Возење во транс и спиење со отворени очи!

Феноменот „хипноза на патиштата“ - Возење во транс и спиење со отворени очи! Кога очите на возачот се отворени, но мозокот не го регистрира ниту анализира она што го гледа човекот. За жал се повеќе сме сведоци на сообраќајни незгоди. Се бараат причините за истите, а секако најчесто во прашање е невниманието на возачите. Но, што ако тоа невнимание е всушност ненамерно? Во контекстот, зборуваме за Феноменот наречен „хипноза на патиштата“. Имено овој термин најпрво е сретнат и објаснет во статија од 1921 година. Што е Феноменот „хипноза на патиштата“? Дали понекогаш ви се случило да стигнете до одредената дестинација,…
Read More