осигурување

Инвестиција, ризик, одговорност! – Во што треба да се вложи?

Инвестиција, ризик, одговорност! – Во што треба да се вложи?

Ризикот постои, но во што треба да се инвестира? Во фактот што има ризик. Вистина е дека сите ризикуваме, од кога доаѓаме на светот. Ризик е самата идеја на создавање на нешто. Ризик е да започнете нова врска, да родите деца, да станете предприемач. Сè што правиме е ризик. Свесноста за овој ризик ни помага да имаме правилна фокусираност. За да ја промениме нашата фокусираност од креирање на животен стил полн со страв, треба да разгледаме концептот на заштита. Само тогаш нема да бидеме толку опседнати со стравот. Кога го земаме осигурувањето како инвестиција, ние го избегнуваме стравот да има…
Read More
Финансиската писменост e клучна за донесување здрави финансиски одлуки – Интервју со Александра Танатарец, Раководител во сектор за наплата во СН Осигурителен Брокер

Финансиската писменост e клучна за донесување здрави финансиски одлуки – Интервју со Александра Танатарец, Раководител во сектор за наплата во СН Осигурителен Брокер

Финансиската едукација не води кон создавање на систем кој би генерирал поквалитетни финансиски производи. Тоа е процес преку кој индивидуите го подобруваат своето знаење во врска со финансиските производи и концепти. Преку информации и совети граѓаните стануваат свесни за финансиските ризици и можности. Понатаму, преку одредени акти знаат да ја подобрат финансиската благосостојба. Мал е процентот на поединци со високо финансиско знаење, особено во областа осигурување. Истото, укажува на потребата за преземање конкретни чекори. Чекори во насока на подигнување на општото ниво на финансиска писменост на населението во Република Македонија и донесување на правилни финансиски одлуки. На оваа тема, разговараме…
Read More
„ОТВОРЕН ДЕН НА УКЛО“ – Студентите заинтересирани за дејноста осигурување

„ОТВОРЕН ДЕН НА УКЛО“ – Студентите заинтересирани за дејноста осигурување

ТРЕТИОТ ОТВОРЕН ДЕН НА УКЛО е настан кој се одржа во Охрид, а истиот од своја страна претставува успешен пример за партиципативен пристап и активно партнерство кое прогресира околина за младите и студентите да останат во регионот. Да ги стават на располагање своите вештини на локалната заедница. Инаку, Третиот отворен ден на УКЛО И ПРИЈАТЕЛИТЕ, се одржа под мотото ПОВЕЌЕ ОД ОБРАЗОВАНИЕ“. Официјалното отворање беше од страна на Ректорот на УКЛО, Проф. Д-р Игор Неделковски и Деканката на ФТУ Охрид, Проф. Д-р Снежана Дичевска. Компаниите и единиците на Универзитетот, после двете панел дискусии, можеа да ги презентираат можностите за кариерен…
Read More
Велигденска акција за патничко осигурување

Велигденска акција за патничко осигурување

СН Осигурителен брокер АД Битоласо голема промотивна велигденска акција. Имено оваа компанија постојано нуди поволности за своите клиенти, а овој пат во име на велигденските празници, СН Осигурителен Брокер, овозможува обезбедување патничко осигурување за 90 дена по цена за 30 дена. „За само 1.142 денари, купувате 90 дена кои може да ги искористите во наредните 365 дена. Пакетот ја опфаќа територијата на Европа без Швајцарија. Покритието е без франшиза. Со дополнителни 308 денари имате можност да го проширете пакетот со осигурување и на багаж.“ - велат од компанија, а за повеќе информации прочитајте на веб страната на осигурителното брокерско друштво.
Read More
Стратегии, долгорочни планови – Како до правилни инвестиции?

Стратегии, долгорочни планови – Како до правилни инвестиции?

Планирање на иднината: Како вашите денешни одлуки влијаат на животот во староста? Ова е динамично време, простор во кој забораваме на конкретниот фокус кон инвестициите. Кои се правилни инвестиции и во што е најдобро да инвестирам? Кога зборуваме за долгорочните планови, истовремено ги опфаќаме и последиците на одлуките. Сепак, како што ни приближува староста, многумина почнуваат да го фокусираат прашањето: „Дали би можел нешто да направам поинаку?“ Експертите советуваат дека е критично да се земат предвид долгорочните последици од нашите сегашни избори. Ова не само што влијае на финансиската стабилност, туку и на емоционалното и физичкото здравје во поодминатите години.…
Read More