Лондон

Историскиот пат на Лојд: Од трговијата на робови до најголемиот светски пазар за осигурување

Историскиот пат на Лојд: Од трговијата на робови до најголемиот светски пазар за осигурување

Во претставувањето на веб-страницата на Лојд - најмоќниот осигурителен пазар во светот, се разоткрива централната улога во модерната економија. Таму е запишано: „Лојд е водечки пазар во светот за комерцијални, корпоративни и специјални решенија за ризик. Преку колективната интелигенција и експертизата на преземачите и брокерите на пазарот, го споделуваме ризикот за да создадеме похрабар свет…“. Лојд е најголемиот осигурителен пазар во светот, но што се крие зад целата приказна? Почетоците… Назад во 1688 година, во срцето на Лондон, група на морепловци, трговци и интересенти за набавка на стоки редовно се собирала во една таверна. Како да таа била збирното место…
Read More