лето

Високите температури опасни и за автомобилите: Пет грешки и совети

Високите температури опасни и за автомобилите: Пет грешки и совети

Гумите, моторот, сопирачките и каросеријата на автомобилот се особено ранливи за време на високите летни температури. Ризикот од штети значително се зголемува во текот на летото и тие екстремно високи температури. Затоа е потребно моторот да е целосно исправен. „Работен мотор го отвора термостатот и навремено го вклучува вентилаторот, додека чистиот мотор подобро испушта топлина во околината и подобро се лади“, пишува Autoportal.hr. Еве неколку совети за подобра заштита: Проверете ги течностите, но и батеријата Автомобилот треба да биде добро снабден со течности кои значат живот. Првенствено моторно масло и течност за ладење. Повеќе моторно масло лади подобро, па затоа…
Read More