кражба

Како да го заштитите вашиот автомобил од кражба

Како да го заштитите вашиот автомобил од кражба

Според истражувањата, во 2023 година евидентирана е голема бројка на кражба на автомобили. Популарните модели секако беа целна група на крадците. Така возачите бараат решение за ваквиот проблем, односно прашуваат за конкретна заштита. Имено на интернет сретнавме еден текст во кој се нудат токму такви совети. На оваа тема зборува поранешен полициски советник за Nextbase, Бен Пирсон. Пирсон вели дека возачите можат да го заштитат својот автомобил така што ќе го отежнат пробивањето со неколку т.н. стратегии: Денешните крадци се добро обучени. Но, ако имаат полесна цел во близина, многу е поголема веројатноста дека ќе си ја пробаат среќата со…
Read More