кинсеки

Забрана за кинеските електрични автомобили во САД

Забрана за кинеските електрични автомобили во САД

Министерка за трговија Џина Рејмонд, во САД, на сослушувањето во Претставничкиот дом изјави: „Кинеските електрични автомобили можат да бидат забранети во САД доколку тоа е во интерес на националната безбедност.“ Според сенаторот Рејмонд, дококу се употребуваат електрични автомобили од Кина или треба нивниот софтвер да се регулира на некој начин или да се забрани на патиштата во САД. „Министерството за трговија е загрижено дека податоците од автомобилите со вештачка интелигенција ќе бидат доставени до кинеската армија“, рече сенаторот. Меѓу другото истакна дека американските електрични автомобили не можат да се возат во близина на болници... Во близина на воени бази и…
Read More