интелигенција

Донгфенг ќе користи хуманоиден робот во комбинација со вештачка интелигенција

Донгфенг ќе користи хуманоиден робот во комбинација со вештачка интелигенција

„Донгфенг ќе користи хуманоиден робот во комбинација со вештачка интелигенција.“ - објави CarNewsChina Задачата на овие роботи нема да биде само како досегашната манипулација со тешки предмети и некои едноставни дејствија. Напротив, овие хуманоидни роботи (дизајнирани да личат на физичкиот опис на човекот), сега ќе бидат активни на самата производна линија. Ќе извршуваат инспекција, а и логистички операции. Според Index.hr. Станува збор за варијација на роботот наречен Walker S кој ќе се испорачуваат од компанијата Ubtech Technology. Имено, овој робот е висок 1, 7 метри што е апсолутно приближно на човечката височина. Ќе извршува задачи во производството на возила како…
Read More