дизел

„Дизелите и бензините се практично неопходност“ – Норвежаните ја повлекоа забраната за продажба на вакви нови автомобили

„Дизелите и бензините се практично неопходност“ – Норвежаните ја повлекоа забраната за продажба на вакви нови автомобили

Повлекување на забраната за продажба на нови автомобили на бензин и дизел од 2025 година - Норвежаните се премислија Пред некое време, Норвешка имаше донесено одлука дека од 2025 година, ќе може да се продаваат само електрични возила. A автомобилите со внатрешно согорување, ќе бидат практично забранети. Меѓутoа, деновиве, норвежаните се пемисилија и ја повелкуваат таа забрана. Извршниот директор на Информативниот совет во здружението Oppplysningsrådet för Veitrafiken, за ова ќе нагласи: -Сè уште постои група возачи и служби на кои од различни причини им треба нешто друго освен електричен автомобил. Истата, норвешката асоцијација која ги обединува операторите за патен транспорт,…
Read More