Дејвид

88 отсто од компаниите преживуваат – Зошто е тоа така и како до успешен бизнис? – Совети на Дејвид Финкел, успешен претприемач и автор

88 отсто од компаниите преживуваат – Зошто е тоа така и како до успешен бизнис? – Совети на Дејвид Финкел, успешен претприемач и автор

Дејвид Финкел е име кое звучи навистина моќно и импозантно кога ќе го слушнат на Wall Street. Тој е еден до најуспешните претприемачи, а истовремено е и најпродаван автор на Wall Street Journal. Во неговата книга именувана како „Формула за слобода“, Дејвид нуди совети за тоа како до успешен бизнис и моќна финансиска состојба и сигурност, без да се преземе никаков ризик. Истиот често знае да го вклучи запоставувањето на семејството, здравјето, личниот живот. Од тука, светски познатиот автор и претприемач советува дека помалку работа, носи повеќе профит. Какво неговото објаснување и што треба да се направи за применувањето на…
Read More