велосипедисти

Париз ги наградува велосипедистите, а ги казнува возачите на автомобили! – Непрекинато се зголемуваат трошоците за паркирање на СУВ возила

Париз ги наградува велосипедистите, а ги казнува возачите на автомобили! – Непрекинато се зголемуваат трошоците за паркирање на СУВ возила

Дејвид Белијард, заменик-градоначалникот за сообраќај на изненадување на многумина, (изгледа особено на оние кои се вљубени во автомобили), неодамна изјави: „ Кој би помислил пред десет години дека велосипедите ќе ги надминат автомобилите. Да, тоа веќе се случи.“ Имено, според анализата, во Париз велосипедите се примарно превозно средство и веќе се надмина бројот на граѓаните кои ги користат автомобилите за истите цели. Bastille ce soir à 19h. On montre de moins en moins sur Twitter qu’il y a du monde à vélo à Paris mais ça veut pas dire qu’il y en a de moins en moins, au contraire ;)…
Read More