Off road – Целосно новиот Mercedes-Benz G-класа, икона на технолошки напреден дизајн

Целосно новиот Mercedes-Benz G-класа ја продолжува успешната приказна на серијата модели што беше основана во 1979 година. Иконскиот теренец продолжува да се потпира на испробаната и проверена конструкција на рамката на скалите, трите механички брави на диференцијалот и намалувањето на теренот LOW RANGE, како и цврстата задна оска и независната предна суспензија.

Редизајнираната единица, новиот OFFROAD COCKPIT и „проѕирен капак на моторот“ овозможуваат дигитално искуство надвор од патот.

Благодарение на електрификацијата, новите модели нудат подобрена реакција на теренот и поголема удобност на патиштата. Благите хибриди со интегриран стартер-генератор (ISG) и електричен систем од 48 волти, исто така, импресионираат со зголемените перформанси и намалената потрошувачка на гориво.

Со MBUX (Mercedes-Benz User Experience) и екраните од 31,2 сантиметри (12,3 инчи) за возачот и медиумите со контрола на допир, новата G-класа е поповрзана од кога било. Тука се и напредните системи за безбедност и помош.

Асортиманот на MANUFAKTUR за екстензивно прилагодување на надворешноста и внатрешноста е дополнително проширен. Суптилно изменета е надворешноста со нова решетка на ладилникот со четири наместо досега познатите три хоризонтални ламели и редизајнирани предни и задни браници.

Новата облога на столбот А, спојлерот на рабовите на покривот и новите материјали за изолација придонесуваат за подобрена аеродинамика и зголемена акустична удобност.


Надвор од патот. Без граници. Основана во 1979 година – целосно новиот Mercedes-Benz G-Class

  • Карактеристики на возење надвор од патот: уште подобри перформанси благодарение на електрификацијата
  • Најшироко портфолио досега и речиси неограничени можности за прилагодување
  • 45-годишна успешна приказна: икона на технолошки напреден дизајн