ВИДЕО – LEGO го Претставува McLaren P1: Совршенство од 3.893 парчиња

LEGO официјално го претстави McLaren P1. Љубителите на автомобилската индустрија и бензинците ќе бидат воодушевени кога ќе го видат овој пионерски хибриден хиперавтомобил оживеан во LEGO Technic.

LEGO

Овој мошне детален модел Technic е изработен од 3.893 парчиња. Истиот ќе се продава за 449,99 УСД / 699,99 австралиски долари / 389,99 фунти. McLaren P1 ќе биде пуштен исклучиво во продавниците на LEGO на 1 август 2024 година.