BMW го обележува следниот еволуциски чекор

BMW

BMW го обележува следниот еволуциски чекор!  BMW најавува впечатливи планови за неговите идни модели. Во бескрајната потрага по иновација, BMW брендот постојано се уовршува. Иднината за брендот BMW вклучува надградба на легендарниот М5 седан и револуција во форма на 3-серија модел за годината 2026. Со уникатни карактеристики и импозантни спецификации, овие возила ветуваат нов поглед на автомобилската индустрија.

BMW M5 2025 :пристигнување на новата ера

Најновата генерација на BMW M5 седанот се претставува како меѓународна сензација. Предвидувајќи ја потребата за висок перформанс и одржливост, BMW ја внесува новата ера на plug – in хибрид технологија со впечатливи 738 коњски сили. Ова возило се одликува со стандарден погон на сите тркала обезбедувајќи моќ и контрола без компромис. Со најавата на гласините за караван верзија (Touring) на М5 во Северна Америка, очекувањата се високи, а возбудата уште поголема.

Со влегувањето во нова декада, брендот најавува револуција со следната генерација на 3 – серија моделот. Од прв поглед на концептниот автомобил Vision Neue Klasse, јасно е дека брендот е на пат кон електричната мобилност. Новата EV-платформа со архитектура од 800 волти најавува перформанси и одржливост без претходен пример. Сепак, дали ќе се одлучи за хибридни или целосно електрични погонски агрегати, останува да се види. Возбудата и очекувањата кај милениумските потрошувачи расте!

Ова е визионерски пристап кон иднината на автомобилската индустрија. Преку предавање на високи перформанси, иновативни технологии и одржлива мобилност, брендот го истражува новиот терен во својата мисија да го обликува искуството на возење. Со М5 И 3-серија,  моделите за 2025 и 2026 година, BMW ги прескокнува очекувањата и поставува нови стандарди за иновација и издржливост.