И „Тесла“ е во криза – Од компанијата испуштаат 10 отсто од својата глобална работна сила

Tesla Ilon Mask otpusta

„Тесла“ американскиот производител на електрични возила, планира да отпушти работници.

Имено станува збор за 10 отсто од својата работна глобална сила. Ова е нагласено во нивниот интерен меморандум.

Извршниот директор на компанијата „Тесла“, Илон Маск во меморандумот, ќе забележи:„
„Додека ја подготвуваме компанијата за нашата следна фаза на раст, исклучително е важно да го разгледаме секој аспект на компанијата за да ги намалиме трошоците и да ја зголемиме продуктивноста“

Маск изјави дека ги анализирале трошоците на компанијата, па следствено од светски познатиот бренд производител на електрични возила „Тесла“, велат дека ова било тешка одлука, но мора да се придржуваат кон истата.