Инспирација од Успешните: Мудрост и мотивација од светот на влијателните личности

Во светот на успешните личности, мудроста и искуството се златен рудник на мотивација. Пред нас се токму такви мотивирачки цитати од најбогатите и највлијателните луѓе на планетата, кои не само што го постигнаа својот успех, туку и го споделуваат со останатите како важна лекција за живеење. Од Стив Џобс, што нè потсетува дека времето е најскапоцено и дека не треба да го трошиме на туѓи животи, до Марк Цукерберг, кој не трага за совршенство, туку за подобрување, секој цитат е светилка, инспирација и напор за постигнување на нашите цели. Нека ни бидат училиште за успехот зборовите на оние кои веќе го постигнаа врвот на успехот.

Можам или да гледам нешто што се случува или да бидам дел од случувањето. – Илон Маск

Направете го подобро од совршено. – Марк Цукерберг

Конкуренцијата секогаш, секогаш ве прави подобри, дури и кога победува. – Карлос Слим

Кога иновирате, бидете подготвени да ви кажуваат дека сте луди. – Лари Елисон

Времето ви е ограничено, затоа не го трошете живеејќи туѓ живот. – Стив Џобс

Не можете да направите добра зделка со лош човек. – Ворен Бафет

Вашите најнезадоволни клиенти се вашиот најдобар извор за учење. – Бил Гејтс