Забрана за увоз на евтини кинески автомобили од Мексико – Америка со посебно барање!

Американците со псоебно барање кога станува збор за автомобилската индустрија и увозот. Имено, тие бараат забрана за увоз на евтини кинески автомобили од Мексико.

Увозот на опвие автомобили несомнено педизвикува грижа и во Европа, а сега е проблем со кој се соочува и САД . Меѓу другото, она што е добро познато е дека Соединетите Американски Држави, се докажани како еден од најголемите американски индустриски синдикати.

Алијансата за американско производство, издаде остро предупредување против увоз на евтини кинески автомобили и резервни делови во САД преку Мексико. Според барањата на синдикатот, американската влада треба веднаш да го запре увозот на евтини кинески автомобили и делови од Мексико, бидејќи тие можат да ја загрозат одржливоста на домашните, американски автомобилски компании.“ пренесува магазинот avtomagazin.

„Увозот на евтини кинески автомобили, чии цени се толку ниски бидејќи се поддржани и финансирани од кинеската влада, на американскиот пазар може да биде апсолутно ликвидација за американскиот автомобилски сектор.“ – се наведува во соопштението.

Поконкретно, се зклучува дека америчката алинса за индустриско производство го истакнува барањето кое алудира за добивање на конечен крај за можноста за Мексико. Со ова се бара крај за автомобили и автоделови произведени во Мексико од компании со седиште во Кина да имаат корист од Северноамериканскиот договор за слободна трговија.